Nieuwsbrief Atelier Pranava

Nieuw in Atelier Pranava's Deitie restauratie atelier "Laduh Gopala"

Prijslijst reparatie en restauratie van uw Deitie of Murties is nu op aanvraag beschikbaar
meer info: Sitadevi dasi tel 0624842015

Deelname Expositie "Schoonheid van dichtbij" i.s.m. Kunstfactor Utrecht www.kunstfactor.nl
november-december 2011 openbare bibliotheek groningen
januari 2012: openbare bibliotheek den haag
februari maart 2012: rotterdam (locatie nog onder voorbehoud)
april mei 2012 : museumpark orientalis nijmegen
juni juli 2012: kunstfactor GRoningen.

Deelname Healing festival, Met Workshop "Sri Ganesha Vigneshvara"
Venwoude, Lage Vuursche, Utrecht
zondag 14 augustus 2011, 10.00 - 21.30 u. (besloten groep)


 

 

 

PERSBERICHT

 

Een onuitputtelijke bron van licht en waarheid

 

Sitã Devi maakt spirituele en devotionele kunst, voor zichzelf èn voor iedereen die zich daartoe aangetrokken voelt. Dat is te zien in de expositie Ïshvara” die vanaf 7 november in meditatie- en ontmoetingscentrum Padma aan de Verwerijstraat in Middelburg is te zien. Gepassioneerd legt zij uit hoe zij in contact kwam met de goddelijke ademhaling en hoe dat haar leven – en haar werk – veranderde. Zij zet haar woorden kracht bij met weidse gebaren, haar armbanden rinkelen ritmisch mee.

 

Sitã Devi Dasi Sengers is in 1957 in Rotterdam geboren als dochter van een kunstenaar. Het tekenen, schilderen, vormgeven en ontwerpen zat haar in het bloed en heeft altijd een belangrijke rol in haar leven gespeeld. In de jaren tachtig raakte zij verzeild in het jongerenwerk waar zij onder meer workshops in tekenen en schilderen voor (hang-) jongeren gaf. Met die ervaring vertrok Sitã Devi naar Rio de Janeiro, waar zij projecten heeft opgezet voor straatkinderen.

 

Terug in Nederland verdween de kunst enigszins naar de achtergrond. Na de sociale academie bood zij als maatschappelijk werker ondersteuning bij de re-integratie van Braziliaanse vrouwen. “Ik kwam in aanraking met yoga en het zingen van mantra’s en ontdekte al vrij snel dat dit mijn pad was. En ik realiseerde mij dat mijn teken- en schildertalenten te combineren waren met mijn ervaringen als sociaal maatschappelijk werker èn mijn spiritualiteit. Daaruit is atelier Pranava geboren.”

 

Sitã Devi raakte geïnspireerd door de Veda en door de Bhagavad Gida en kwam tijdens verschillende studiereizen in India tot de ontdekking dat dit bijdroeg aan haar ontwikkeling als mens en als kunstenaar. Het voedde haar zo, dat zij devotionele en spirituele afbeeldingen is gaan schilderen, afbeeldingen die al duizenden jaren oud zijn. Met het tekenen en schilderen van die Isvara’s, beeldt Sitã Devi uit hoe zij haar zelfrealisatie beleeft. “Vooral mijn grote werken, die gebaseerd zijn op het hindoeïsme en het boeddhisme, zijn belevingswerken.” De restauratie van tempelbeelden is een tweede vorm van haar geïnspireerde creativiteit. Met veel toewijding en devotie worden de beelden gewassen en herschilderd. Zowel particulieren als tempels weten haar voor dit werk te vinden in haar atelier in Rotterdam.

 

Met atelier Pranava geeft Sitã Devi anderen de mogelijkheid om kennis te maken met (het ontdekken en ontwikkelen van) het eigen zelfbesef in lezingen en creatieve workshops, o.a. spiritueel en meditatief schilderen, al dan niet in combinatie met mantra-zingen of mantra-yoga.

Daarnaast maakt Sitã Devi werk in opdracht: mocht je geraakt worden door haar werk maar je wilt andere afmetingen of een afwijkende kleurstelling, dan maakt zij met plezier een werk dat voldoet aan je wensen. “Zo geef ik gestalte aan iemands beleving. En om heel eerlijk te zijn: ik doe niets liever…”

 

De expositie is tijdens de openingsuren van meditatie- en ontmoetingscentrum Padma (zie www.padma.nu) gratis te bezichtigen tot februari 2011. Sitã Devi is voor de opening op 7 november vanaf 15.00 uur aanwezig en nodigt geïnteresseerden van harte uit voor de vernissage en een mantra en bhajans kirtan meezingconcert.

 

____________________________________________________________________

 

Email: info@pranava.nl

 websupport:

KVV media, Rotterdam