Sitã Devi ~ Mijn Wereld

Meer verhalen?

Wil je een spannend verhaal lezen van een avontuur van mij in Govardhana,

India U.P. lees dan hier

Hoe Sri Sri Giriraja Govardhana( Sri Krsna) met mij naar Nederland wilde komen en in Rotterdam kwam wonen...

 

persoonlijke brief van mij na mijn 2e reis naar India aan Srimatika Sashikala Didi in Capelle a/d Ijssel.


All Glories to Sri Sri Giriraja Govardhana Ki Jaya!!!
Lieve Srimatika Sasikala Devi,
Toen ik in maart dit jaar begreep dat ik naar Nawadvip mocht gaan had ik mij voorgenomen
Zeker eerst weer langs Vrindavana Dham te gaan en zeker ook Govardhana dham deze keer alleen te bezoeken.
De Kartik van 2007 zat nog zo in mijn hart en hoofd dat ik eigenlijk bijna omviel van heimwee
Toen ik hier weer thuis kwam.
Ik ben toen 5 dagen in Gopinath Bhavan bij Tungavidya geweest . Ik heb van Tungavidya didi toen wat lessen en aanwijzingen gekregen hoe om te gaan met de parafenalia en offer benodigheden voor de verzorging van de deities van Gopinath Bhavana, Sri Thakurji, Srimatika Radharani en Sri Maha Prabhu In Gopinath Bhavan. Het was een geweldige ervaring om dat eens mee te mogen maken natuurlijk..ik kwam niet verder als de grond dweilen en de offerspullen afwassen met citroen maar dat was al een hele eer voor mij. Ik vroeg aan Tungavidya didi hoe en of je een deitie mag verzorgen en of ik dan zomaar een deitie mocht kopen in Vrindavana dham,??? aankleden en op je altaar zetten? Zij gaf aan dat het veel te maken heeft met jouw liefde en bhakti in je hart voor Sri Krsna en Radharani. De drang en noodzaak om een deitie te willen verzorgen komen vanuit jezelf en volgens de instructies van Gurudev. Dus ik wist wel zeker dat ik zeker nog niet voldoende was gegroeid en bevorderd in mijn bhakti en zeker niet voldoende gekwalificeerd was( deeksha etc) om een Krsna deitie te mogen verzorgen thuis..dus liet het eigenlijk gewoon ook los...en ik wist ook wel heel erg zeker dat ik de verantwoording van een deitie thuis verzorgen helemaal nog niet wist hoe te doen en vroeg in mijn bhajans aan Gurudev voor zijn leiding en raad.
Maar Sasikala didi, mijn wens en intentie waren met al mijn liefde en toewijding onbewust toch daar neer gelegd aan de voeten van Sri Thakurji en Srimatika Radharani in Gopinatha Bhavan.
Sri Sri Gopinathavallabha had mijn wens zeker al gehoord en zijn antwoord was ook al onderweg naar mij....al wist ik dat toen nog niet...
De volgende dag voelde ik een enorme drang om alleen naar Govardhana Dham te gaan. Een motorriksja te nemen en zeker ook deze keer mijn eer en lof te brengen aan Sri Sri Radha Kunja in Govardhana en ook zeker een klein stukje parikrama weer te lopen op Sri Sri Govardhana.
Ik voelde mij soms ook een beetje verloren in Vrindavana want ik ben heel erg slecht in richting en orientatie maar het lukte mij zonder te verdwalen om naar de riksjas te komen en binnen een half uur, stond ik ineens weer terug in Govardana Dham. Ki Jay!!!! Wat een vreugde gaf dat in mijn hart. Ik stond gewoon weer!!!!! In nGovardhan dham maar nu alleen. Wat een zegen voelde ik van Sri Radha!!!
Ik viel werkelijk en terstond op mijn knieeen toen ik aan kwam..naast de riksja neer hahaha... van blijdschap en dankbaarheid!!!!! Dat ik weer de reis heb mogen en kunnen maken....
Het was een hele mooie en sterke ervaring nu alleen in Govardhan te zijn..het dorp was stil en rustig, geen parikrama bezoekers en heel veel rust en licht.
De Math lag er erg anders en verlaten bij...maar ook daar viel ik in tranen neer voor de prachtige en genadevolle deities van Sri Krsna, Radha en maha Prabhu van Sri Gurudev in Giriraja Math.
Wat een heimwee voelde ik in mijn hart, the separation mood??!!...Ik kocht een nieuw bhajanboek en kreeg een hele mooie poster van Radha in the mood of Separation en een stikker van Gurudev!!! Ik voelde mij Koningin te rijk....
Op de terugweg naar Govardhan road gegaan, Tirtha Vikash bezocht en mijn heimwee naar deze plek gestild..ik had vriendschap gemaakt met een saddhu die langs de govardanroad woonde en die heb ik weer bezocht. Ik ben via de hoofdpoort Sri Govardhanberg opgelopen en mijn hart kon alle prem en genade gewoon niet aan...ik ben een paar uur daar gebleven en kon geen stap en pap zeggen...van vervoering...ken je dat? Sasikala, dat gevoel dat je alle genade en bliss niet aan kan? Gewoon moet gaan zitten en stil zijn...De Bramacharis die daar woonde kwam mij opzoeken, want ik viel op natuurlijk op om zomaar op die weg van Govardhan te zitten...hij heeft mij heel aardig een rondleiding gegeven en heel veel verteld van alle verschijningen in de stenen van Radha en Krsna de laatste eeuwen..ik was enorm geroerd en geraakt. Zoveel mogen horen en leren van die oude man...aan het eind van de middag moest ik terug naar Sri Vrindavana en ik wilde ook nog even naar Radha Kunja..dus nam ik afscheid van de Bramacharis.
Bij het weg gaan liep ik op blote voeten..zonder te kijken..stootte ik mijn grote teen enorm aan een platte niet te grote steen...au!!! en keek om en hij viel mij ineens op..ik pakte hem op en bekeek hem. Iets in mij zei..neem mee..neem mij mee...maar ik wist dat dat helemaal niet mocht natuurlijk...Helemaal niet echt bewust van het idee, dat ik een echt deel van Sri Krsna Govardhan in mijn hand hield. En mijn wens een deitie te mogen verzorgen al terstond was vervuld!!!! Ik helemaal niet denken aan wat mag en niet mag..ik wilde deze steen mee nemen en rolde hem in een doek in mijn tas. Ik legde mijn hart voor altijd neer op de stenen van Govardhan en dankte Sri Krsna en Radha voor deze gunst en zoveel genade....ik ben de hele avond beduusd gebleven van mijn bezoek aan Govardhana dham...wat een prem en genade...zo mooi en licht...
Sri Giriraja Govardhana wilde heel graag door mij verzorgd worden en dat voelde ik met heel mijn hart maar nog niet daar in India..ik besefte helemaal niet wat ik in mijn tas en koffer had??? Wel viel mijn aandacht telkens weer op de ingerolde steen in die doek...met heel veel zorg heb ik hem meegenomen naar Nawadvip en Puri..In Nawadvip Dham heb ik op de laatste dag van de parikrama, Op Purnima een deeksha gevraagd aan Gurudev en toestemming om een deitie te mogen kopen van Gopalji. Mijn verhaal hoe het mij gelukt is dat ik bij Gurudev ben gekomen met deze vraag vertel ik je later en een andere keer want dat is ook heel erg mooi en indrukwekkend geweest voor mij. Ik heb van Gurudev toestemming gekregen om de Gopalmantra te chanten en de Mahaprasad mantra te gebruiken. Ik vroeg hem of ik mahaprasag mocht maken voor mijn kinderen en mijzelf, en zo de bhakti in mijn hart mocht groeien..beetje bij beetje... ik wilde graag dat mijn overgave en bhakti langzaam in mijn hart laten wakker worden en groeien en dat vond Gurudev een goed idee...dus ik hup gelijk een Gopalbeeldje gekocht wat kleding en spulltjes om te offeren..wat was ik blij zeg...In Puri heb ik toen op de verjaardag van Sri Hanuman in april, mijn Sri Gopalji deitie laten inwijden door een pujari in Puri. Dus ik naar huis..met Sri Govardhan in een doek en Gopalji in een busje. Sri Govardhan, lag goed ingepakt in mijn koffer.
Sri Govardhan heeft een tijdje gewoon op mijn altaar gestaan. Maar dat was niet goed genoeg en was hij te koud en te onverzorgd...ik wist eigenlijk helemaal niet hoe deze verschijning van Krsna en Radha steen te verzorgen..dus ging ik kijken op het internet naar de arcana dipika....nog niet echt concreet gevonden...wat te doen..dus zocht in mijn hart naar antwoorden.
Ik droomde op een avond over mijn Sri Giriraja Govardhana. Ik zag de steen liggen, beschilderd met mooie bloemen en prachtige grote ogen...de steen had een rode tulband op met pauwe veren en sieraden om en droeg een gele jurk. >???? Nou ik heb niet lang getreuzeld en Giriraja Govardhana beschilderd en aangekleed.Nu heeft hij een eigen en speciale plek op mijn altaar en ik weet dat het goed is. Ik offer nog geen eten aan hem, wel bloemen, water, wieroook, lichtjes en Tulsiblad.
Jaya Giriraja Govardhana Ki Jay!!!
Hij slaapt nooit want zijn ogen zijn altijd open, enorm en prachtig en genadig..voor mij... Graag wil ik van jouw leren hoe ik mijn Sri Govardhan kan en mag verzorgen?
Misschien ook een goed idee om hem met de hulp van jullie te reinigen en in te wijden
En welkom te heten in Nederland.Ik weet helemaal niet hoe ik dat moet doen.
Dank je voor je geduld en aandacht voor dit hele verhaal.
Hopelijk gauw tot ziens, ik ben heel erg benieuw naar jouw ervaringen op deze Kartik.
Hari Bolo, All Glories to Sri Sru Guru and Gauranga Ki Jaya, All Glories to Sri Gurudev Ki Jaya
All Glories to Sri Sri Giriraja Govardhana Ki Jay, Lieve groetjes aan je moeder,
Sitã Devi